Premies & voordelen

Renovatiepremie Vaburama

Premies voor het vernieuwen van buitenschrijnwerk en hoogrendementsglas

Hieronder bevind zich een overzicht van de meest interessante premies voor het vervangen van buitenschrijnwerk en het vervangen van glas door hoogrendementsglas. Opgelet, premies kunnen steeds wijzigen.

Bij renovatie verlaagd BTW-tarief van 6%

Als u een eigenaar of huurder bent van een woning ouder dan 10 jaar, dan calculeren we de ramen en deuren met hoogrendementsbeglazing aan 6%. Je hoeft dus geen 21% BTW te betalen. Dit is een grote besparing op het totaal budget.

Meer inlichtingen verlaagd BTW-tarief van 6%

Premie netbeheer: het plaatsen van hoogrendementsglas

Indien u van een bestaande woning of appartement het enkel glas of dubbel glas laat vervangen door hoogrendementsbeglazing, ontvangt u van uw netbeheerder tot 10 euro per m² beglazing.

Premie voor hoogrendementsglas in een woning of appartement Energiewinstcalculator voor het vervangen van glas door hoogrendementsbeglazing

Totaalrenovatiebonus van de netbeheerder

Indien u in 3 of meer energiebesparende maatregelen investeert, kunt u in aanmerking komen voor de totaalrenovatie bonus.

Er is nog een extra bonus als u minstens 3 premies van de netbeheerder aanvraagt binnen een periode van 5 jaar en aan alle voorwaarden voldoet.

Vraag totaalrenovatiebonus aan

Burenpremie voor collectieve renovatieprojecten

U kunt samen met 9 andere eigenaars deelnemen aan een collectief renovatie project, indien u uw woning energiezuinig wilt maken. Dit collectief renovatieproject wordt geleid door een projectbegeleider (BENOvatiecoach). De projectbegeleider neemt zo goed als alle taken op zich, zodat u zelf minder moet doen en met de collectieve aanpak kan hij ervoor zorgen dat werken vlotter, kwaliteitsvoller en goedkoper worden uitgevoerd.

Collectief renovatieproject

Vlaamse renovatiepremie

Als eigenaar/bewoner moet u op het moment van de aanvraag uw domicilie in de woning hebben en de woning moet in het Vlaams Gewest liggen.

Is uw woning of appartement ouder dan 30 jaar dan kunt u wellicht aanspraak maken op de Vlaamse renovatiepremie. Er zijn verschillende voordelen aan verbonden. Ga gerust eens kijken bij Vlaamse renovatiepremie.

Voorwaarden voor de renovatiepremie

Vlaamse verbeteringspremie

Als bewoner/verhuurder moet u op het moment van de aanvraag uw domicilie in de woning hebben/woning verhuren aan een sociaal verhuurkantoor voor minstens 9 jaar en de woning moet in het Vlaams Gewest liggen.

Is uw woning ouder dan 25 jaar en ingeschreven als woning bij de gemeente, dan kunt u wellicht aanspraak maken op de Vlaamse verbeteringspremie. Er zijn verschillende voordelen aan verbonden. Ga gerust eens kijken bij Vlaamse verbeteringspremie.

De voorwaarden om een verbeteringspremie te krijgen

Lokale premies

Op de premiezoeker krijg je snel een overzicht welke lokale premies uw stad of gemeente aanbieden. Bijvoorbeeld het vervangen van ramen en hoogrendementsglas kan verschillen van gemeente tot gemeente. Ontdek jou lokale premies op de premiezoeker