Isolerende beglazing

Schüco CT70

Een raamdiepte van 70mm met een 5-kamerprofiel vormt de basis voor een uitstekende thermische isolatie. Met dubbele EPDM aanslagdichting. EPDM heeft de eigenschap soepel te blijven door de jaren geen, wat van TPE dichtingen niet kan gezegd worden.

Schüco Living 82

Het raam van de toekomst! Een 7-kamerprofiel met inbouwdiepte van 82mm. Hiermee kunnen we perfect 3-dubbel in combinatie met gelaagd glas toepassen (52mm dikte). Met de unieke lasbare EPDM dichting bekomen wij optimale resultaten.

Schuco CT70

Schüco CT70

Schuco Living 82

Schüco Living 82

Solitherm Super S

Solitherm Super S heeft een warmte-reflecterende coating. Super S zorgt er ook voor dat de binnenkomende zonnestralen de warmtebalans verbeteren. Ug= 1,1W/m²K

Solitherm Super Eco

Solitherm Super Eco biedt u nog meer comfort in de winter dan de traditionele beglazingen. De spouw is gevuld met een isolerend gas argon. Ug=1,0W/m²K

Solitherm Sun Eco

Solitherm Sun Eco wordt gekenmerkt door uitstekende isolerende eigenschappen bij alle weersomstandigheden. Deze beglazing garandeert een uitermate thermische bescherming in de winter. Deze fijne laag edelmetaal kaatst de warmte als het ware naar binnen terug, waardoor slechts weinig warmte naar buiten wordt uitgestraald. Ug=1,0W/m²K

Tijdens de zomer geeft deze dubbele beglazing een aanzienlijke vermindering van de intensiteit van de zonnestralen. Het wooncomfort wordt hierdoor verhoogd, omdat de grote hitte het huis niet langer kan binnendringen.

Solitherm Triple

Door de combinatie van 2 coatings en 2 spouwen gevuld met argon gas wordt een Ug van 0,7-0,6W/m²K bereikt.

Warm Edge Spacer

Standaard wordt glas hermetisch afgesloten met een alu afstandshouder wat een koudebrug tot gevolg heeft. Een Warm-Edge spacer vervaardigd uit een beter isolerend materiaal beperkt dit warmteverlies.

met metalen afstandshouder

Met metalen afstandshouder

met warme afstandshouder

Met warme afstandshouder

Sedert april 2007 is men volgens norm NBN S23-002 verplicht om in bepaalde gevallen gelaagd glas toe te passen. Hoofdreden hiervoor is bescherming tegen mensen bij doorvallen en verwondingen.

De belangrijkste aanpassing voor dubbel glas is dat ramen met een borstwering < 90cm voorzien moeten worden van 1-zijdig gelaagd glas. Daarnaast zijn er nog tal van andere omstandigheden waarin gelaagd glas dient gebruikt te worden. Hiervoor verwijzen wij naar de norm NBN S23-002.

Tussen de lagen glas zit een of meerdere PVB elastische film van kunststof polyvinylbutyral (PVB). Hierdoor kan je er veel moeilijker doorheen slaan. Als het breekt wordt het glas samengehouden door deze film en valt niet in duizend stukjes uiteen.

Andere voordelen zijn:

  • De PVB film doet daarenboven dienst als UV filter en beschermt uw meubelen en parket tegen verkleuring.
  • Gelaagd glas werkt bovendien ook geluidswerend, gezien hierbij meer massa en asymmetrische glasdiktes gebruikt worden.